söndag, 11 september 2011

Skillnad!

Det märks skillnad! På att Rut inte är ensam hund. Hon får numera ibland den där blicken, som säger haha, jag är bättre än vad du är på det här!! Det hände igår när vi var ute och cyklade. Rut tycker att det är helt ok att cykla, men blir ibland lite trött och kanske en aning bekväm, och lägger sig i draget efter. Det gör hon när jag cyklar med Jax och henne, för där vet hon att Jax är vild och galen och alltid framför, så hon orkar liksom inte ta upp kampen… Men igår, när vi cyklade med Allan för första gången (på otrafikerade skogsbilvägar) så la hon sig genast längst fram, sen låg hon där och sprang och sprang och sprang… Allan bakom, och ibland bakom cyklarna också, aldrig framför. Jag har aldrig sett henne springa på på det viset förut. Spurtade lite med dem. Och jag har hört att Allan är rysligt snabb. Men ännu tror jag nog att Rut är än snabbare.

Allan måste tro att han hamnat på träningsläger.

För dagen då vi cyklade började vi med en 1,5 timmes morgonpromenad. Inget konstigt, tycker jag och Rut. Men åkern tog knäcken, tyckte Allan. En nyskördad linåker med delvid djupa draktordäcksmönster i leran. Allan tyckte att det var uppenbart besvärlig mark att gå på, medan Rut traskade på som vanligt och gjorde smygande skenanfall på Allan som nervöst fick värja sig. Men han och hans kropp vänjer sig snart vid våra upptåg.

Det där med att bada har inte varit Allans grej, det är tydligt. Han missade nog simskolan. Därför tog jag med två hundar och en tennisboll till snäll badplats och kastade i den. Rut fick den där “jag är bättre”-blicken och simmade som tusan ett par gånger och hämtade den. Sedan fick hon snällt sitta vid sidan medan jag kastade i den bara en bit från stranden. Allan gick ut och hämtade den, inget konstigt. Konstigt blev det när han plötsligt märkte att han inte bottnade på fjärde kastet. Men han lärde sig mycket fort! Efter redan nån kvart var han nära på en fullvärdig motståndare när bägge fick simma efter den! Duktig Allan!

Måste till slut bara berätta något tokigt. Var ute och sprang, så satte jag ner foten fyra centimeter framför en sån liten söt groda. Som hoppar, kraschar med nosen i min sko, slår runt och landar på rygg! Se dig för nästa gång groda!

3 kommentarer

 • Madelen  Härligt att ha sådana bra vägar så du kan cykla med dem! Önskar vi hade det, jag har inte hittat någon väg än i närheten av oss.

  Allan verkar inte vara dum, han måste ju ge bruden en kamp i vattnet :) .

  Annars är faktiskt Rut bäst, det vet ju alla…eller?

 • Emma  Allan kommer nog säkert vänja sig snart vid era upptåg och då kommer han nog ge Rut en match i allt ni gör. :)

 • Mamman  Det är så roligt att läsa dina texter! Är du säker på att du till fullo berättade för Allans förra ägare hur du far fram med dina hundar? Men han verkar ju bita ihop och finna sig rätt bra. Och lilla Rut har blivit en veritabel feminist! Hm, det kanske inte är grodan som ska passa upp. Du kan väl flytta undan fötterna lite snabbare nästa gång…

  Skriv gärna en kommentar, det uppskattas väldigt mycket!