söndag, 23 oktober 2011

Snigels födelsedag

Photobucket

Photobucket

Jätteliten snigel.

Idag fyller världens bästa snigel 3 år! Hon har firat med nykokta tagliatelle och leverpastej i maten (Allan fick såklart också) och med en stunds fotbollsspel. Vi hade varit på en lång promenad i Åtvidaberg (man får ju lov att utmana sig själv ibland, två hundar, samhälle och bara ett koppel) och på vägen hem låg en boll utanför porten. Så fort Rut får syn på en boll i fotbollsstorlek spritter det till i hela den lilla kroppen, och hon bara måste titta lite, väldigt nära… När jag ropade bort henne från bollen, kände jag mig mycket ond, det var ju ändock hennes födelsedag, så vi gick och hämtade hennes ur garaget och lirade lite. Det är hennes egna, hon nosade till sig den på andra sidan en buske härom veckan. Den enda jag vet som kan spåra sig till (okända) fotbollar.

Allan börjar visa vad han går för. Förutom att han börjar vara en vältränad herre som numera ger Rut en match i löpning (när han flyttade in slog Rut honom.. ) så har han gjort storstilade framsteg i agilitykarriären idag. Vi har inte tränat så mycket på sistone alls, men så fort vi tränar händer det mycket! Vi håller på med slalomträningen, och idag tog han nära på fyra raka pinnar! Sedan for vi till klubben, hade dels en tanke att presentera balansbommen för Allan, och dels försöka mig på en kombination med kanske sju hinder, längsta hittills. Har fått för mig att han kan vara lite känslig på sånt där med höjder, han tycker i alla fall att rörliga underlag är lite otäckt, så jag har hittills bara låtit honom köra en nerfart på balansbommen, som jag då lutat mot ett lågt bort. A-hindret har han redan visserligen fattat tycke för, men det är ju bredare. Men döm om min förvåning då han på första försöket gjorde det stadigt, snabbt, målinriktat och samlat! Kombination med några hinder före och några efter balansbommen gjorde vi också, vilket gick fint. Han blir alldeles sprallig då vi tränar agility, han tycker helt uppenbart att det är vansinnigt roligt, och han är väldigt duktig och gör stora framsteg hela tiden. Känner att han kommer bli riktigt häftig att köra med framöver… Som det känns nu kommer Allan kunna starta sina första lopp som senast till sommaren. Ser fram emot det!

Snigel förresten, hon har ju tagit sin sista pinne i klass 1 agility sedan jag bloggade sist. Det var mitt mål för säsogen, att vi skulle vara i klass 2 i både hopp och agilityklass till våren. Hurra för oss!! Mest hurra för snigel, som är så fantastisk att träna och tävla med.

6 kommentarer

 • Dingo  Grattis syrran! Förresten den där bilden måste vara fejk, så där små har vi aldrig varit. ;-)

 • Sofia  Ett jättegrattis från Fia och alla Corgisar

 • Emma  Stort grattis till världens bästa Snigel!! :D Hipp hipp hurra! Och härligt att det går så bra för Allan! KRAM!

 • mamman  Ett stort GRATTIS till “åldriga” Rut och framgångsrika Allan. Undras just om Allan var lika näpet söt när han var liten?
  De där två kommer kanske hetsa varandra till riktiga agility-stordåd. Ni är allt en riktigt härlig familj!
  Stor kram till hela högen

 • Monica  Stort grattis till Rut! Ser verkligen fram mot att få träffa dig och båda hundarna någon gång framöver. Daniel längtar efter att få leka kurragömma. Nu blir det dubbelt så svårt för honom att gömma sig eftersom det är två som letar.
  Trevligt att du har återupptagit bloggen och delar med dig av din värld och hundarnas framsteg. Ha det så bra tills vi ses och cykla försiktigt. Många kramar från oss alla i UV.

 • emma  oj då, de är ju tydligt att jag inte varit in här sedan mitten av september. illa. men ska jag verkligen sitta på arbetstid och ta igen det jag missat? ;)

  Skriv gärna en kommentar, det uppskattas väldigt mycket!