söndag, 6 maj 2012

Lydnadsklass 2 - Rut

Ung snigel tränar lydnad, sommaren 2009. Foto: Sofia Bäcklund.

Ska min blogg leva, så får ni stå ut med att jag ibland kommer använda den som ett anteckningsblock.

Här, med sikte mot Lydnadsklass 2 med Rut.

Platsliggande - Siktar än så länge på att inte använda hakan i backen. Träna med mer störning, och “kroppslig” störning för att bygga värdet att ligga stadigt.

Fritt följ - Jag ska öva mer på hur jag går. Träna mer med störning, bygga värde i störningen. Vi måste få stabiliteten i att ligga i rätt position (inte för långt fram).

Läggande - Vad jag förstår samma som i klass 1? Tråkigt. Men färdigt vad jag tycker.

Inkallande - Kan sätta sig något snett, alltså kvalitetssäkring kvar.

Sändande med ställande - Planen är att träna rutan med target, är sugen att ge mig på att träna genast. Vi har inte börjat alls.

Apportering - Börjat träna lite, fortsätta på samma spår, att med säkerhet utföra en ingång med apport i munnen.. 20120508 första hela ingången inomhus med apport. Engagerat gripande från 1-2 meter framför.

Fritt hopp över hinder - Vet inte riktigt hur jag ska göra här för att få ut henne bakom hindret. Target?

Fjärrdirigering - Ständiga övningar vid matdags. Hon gör snygga skiften, men “stå”-skiftena, som ändå inte är med i tvåan, är inte komna så långt. Dags att öka avståndet på sitt/ligg.

Rut och jag gick just ner på torget och körde lite ställanden på skolgården på vägen dit med en fotboll som belöning (ögonen lyste!!!) och platsliggning på torget. Tog inte ens med något koppel. Så oerhört behaglig att plocka med sig sådär, när man är ensam med henne och engagerar sig. Allans tass blir bättre och bättre men han fick vara hemma och ta hand om sig.

2 kommentarer

 • Mamman  Lämnad åt sitt öde för att ta hand om sig själv medan Rut får leka med fotboll. Ibland är livet bra orättvist!
  En levande blogg med hundredovisningar är bättre än en “död” blogg… Faktiskt roligt att läsa och de vackra hundbilderna är en höjdare i sig.
  Kram till två och en extra stor till “tå-hunden”

 • Lisa Thorslund  Hej Lina!

  Tycker att working Kelpie verkar vara en fantastisk ras och skulle gärna vilja träffa så många som möjligt för att se om detta kan vara en ras för mig!
  Jag har när jag läst din blogg fått intrycket av att du och hundarna bor i Östergötland?? Om detta är fallet skulle du ha något emot att jag får träffa dig o dina WK´s någongång? Jag är i Linköping/Åtvidaberg på helgerna. Om det inte passar kanske du vet någon/några med WK i Östergötland eller i närheten av Växjö (Är där i veckorna) som skulle kunna tänka sig att låta mig träffa deras hundar? Det vimlar ju inte av dem så än så länge har jag bara träffat en(Dingo med matte) på Linköpings BK.
  Vänliga hälsningar /Lisa. Mail: thorsathors@hotmail.com eller tfn 0761262772

  Skriv gärna en kommentar, det uppskattas väldigt mycket!